Fanziabloggen

Liten uppdateringAllmänt

Posted by Frida Tue, September 25, 2012 18:22:28

I lördags träffade jag Nike (Fanzia Berenike) med familj. Jättetrevligt att ses. Hon är så oerhört charmig och gosig. Blev väldigt mycket pussad. smileyBlog image

Vi gjorde ett litet kort försök att ta ett ståkort på damen i fråga och här ovan är resultatet. Med tanke på alla underbara plommon som Nike ville äta upp, så får vi vara nöjda med resultatet.

Blog image

Huvudstudie av Nike.

I lördags var även Penny (Fanzia Brendelia) på äventyr. Hon åkte på en inoffutställning och trots lite stress och annat så blev hon tvåa med Hp och en fin kritik.

Förra helgen var Nattis (Fanzia Auva) på inoffutställning. Matte Pernilla trotsade sina utställningsnerver och gjorde ett bra jobb och Nattis slutade som BIR.

ValpträffAllmänt

Posted by Frida Mon, September 03, 2012 11:36:36

I lördags hade jag valpträff för "Asteroidvalparna". Ludde, Alfons, Penny och Elsa med familjer kom. Vi hade jättetur med vädret och hann med både det ena och andra. Valparna var nog trötta resten av dagen. smiley

Det blev både tipspromenad, prat om utställning (hur man anmäler, vad man ska ha med sig, hur det går till och lite ringträning), alla berättade om sina valpkurser och visade någon övning de tyckte var extra bra, valparna fick även bada och såklart var det fika, allmänt prat och MASSOR med hundlek.

Kameran användes flitigt och här kommer ett stort gäng med bilder.

Har lagt ut alla bilder i större format och med bildtexter här.

BlandatAllmänt

Posted by Frida Tue, August 28, 2012 18:07:45

Usch vad jag har försummat bloggen. Fy på mig.

Tre av asteroidvalparna har hunnit utställningsdebutera. Penny och Alfons hade stor konkurrens på en GRK-utställning och blev oplacerade, men med fin kritik. Nike blev BIM på sin utställningsdebut på Vara-Grästorps BK.

Jag har även hunnit träffa Wilma med familj och det var roligt att ses. Det märktes att hon kände igen mig. smiley

Blog image

En bild på charmiga Wilma.

Bättre sent än aldrig...Allmänt

Posted by Frida Sun, July 15, 2012 19:55:44

eller något sånt. Jag tänkte när jag hade valparna att oj vad tid jag kommer få över när de flyttat, men icke sa nicke. Fullt upp har det varit och jag har både haft brist på tid och när jag väl haft tid har jag inte tänkt på att blogga. Nåja här är i alla fall lite från valpträffen i Brakelund och Wilmas flytt.

Ludde och Nixon med familjer och jag med Wilma var på valpträff i Brakelund som goldenklubben arrangerade. Jätteroligt att ses tyckte valparna som fick leka med varandra när själva träffen var slut.

Blog image

Blog image

Dagen efter var det dags för Wilma att flytta. Hon hamnade i Skagersvik spår är en aktivitet bland flera som hon kommer få pröva på.

Blog image

Matte Desirée, husse Conny och lillmattarna Thea och Alma. Hoppas det blev rätt med namnen och stavning nu. smiley Wilma får fortsätta heta Wilma och enligt rapporter fungerar allt bara fint.

Nu har jag "bara" Lyra och Nova kvar här hemma och det är lite tomt. Men jag är så oerhört nöjd med alla familjer som köpt valp så det känns väldigt spännande att följa dem.

Vera och EmilAllmänt

Posted by Frida Thu, June 28, 2012 10:30:09

Fullt upp har gjort att det tagit lite tid innan det här inlägget kommit. Både Vera och Emil har flyttat och enligt rapporter går allt jättebra.

Emil ska byta namn och det verkar som det blir efter någon italiensk fotbollsspelare eller Ludde. Oavsett vilket som är planen att han ska gå kurser och massa annat skoj.

Blog image

Här är Jörgen och Kicki och hemma i trakterna kring Sollebrunn väntade tre småhussar.

Även Vera har flyttat, hon hamnade i Gudhem utanför Falköping. Hennes nya namn blev Nike efter hennes stamtavlenamn Fanzia Berenike. Vera är på foder så ni kommer få följa henne här i bloggen. Matte Sara är utställningsintresserad och det kommer även bli aktiviteter på brukshundklubben.

Blog image

Här är Nikes nya familj bestående av Sara och Magnus och lillmattarna Molly och Maja. Hemma väntade basenjin Samson. Som ni ser på hemsidan så står det fortfarande att hon heter Vera. Ska ändra detta så fort jag får tid.

Nicke har flyttatAllmänt

Posted by Frida Sat, June 23, 2012 14:07:29

Det har varit lite fullt upp så jag har inte hunnit skriva Nickes flyttinlägg. smiley Han flyttade i alla fall i onsdags och är än så länge den som flyttat kortast nämligen till Lidköping. Han har en hundkompis som heter Nala och vi får se vad Nickes nya namn kommer bli. Det smakas fortfarande på vad som passar den lille goe killen bäst. Det är tänkt att han ska testa på agility och lydnad och husse tyckte det vore praktiskt om han lär sig hitta kantareller. Badande kommer det säkert bli en hel del också nu i sommar. smiley

Blog image

Här är det dags för Nicke att åka med Sofi och Viktor hem.

Nicke och EmilAllmänt

Posted by Frida Mon, June 18, 2012 18:27:45

Alla valparna är oerhört charmiga nu. De utforskar allt, men är ändå duktiga på att komma på inkallning. Koppelträning övar vi också på och det går frammåt. smiley Idag bjuder jag på några bilder på de goa pojkarna.

Blog image

Emil i full fart.

Blog image

Nicke likaså som fått tag på en prästkrage.

Blog image

Bus bus bus.

Blog image

Går att vara still och fundera lite också.

Blog image

Och sen springer man lite till.

Nicke och Emil är otingade och vill du veta mer om dem är det bara att höra av dig.

Elsa har flyttat Allmänt

Posted by Frida Tue, June 12, 2012 17:11:02

I söndags var det Elsas tur att flytta til ny familj. Det har enligt rapporter gått jättebra även för henne. Hon har hittat favoritställen i trädgården och har tre småhussar och en lillmatte att busa med.

Blog image

Här är det dags för Elsa att åka tillsammans med Anna och Fredrik. Hemma i Örebro väntade barnen spänt på hennes ankomst.